מחלות לב וכלי דם

בישראל מחלות לב הן בעליות
ומהוות אחוז משמעותי של התמותה .
האם מדובר בחוסר מודעות ?
האם טיפול תזונתי מסוגל להפחית
מחלות לב ?
מהם המזונות הטובים ללב ?
מה יכול למנוע טרשק עורקים ?
מהן הסכנות של עודף שומני
טרנס ?
באיזה מזון יש שומן טרנס ?

טיפים לשמור על הלב
שומן רווי – רצוי להתרחק רוב מאכלי הבשר, מוצרי החלב, מוצרי המאפה המעובדים והמזון המהיר עשירים בשומן רווי המסכן את הלב. יש להפחית בצריכת מזונות אלה ולהסתכל על תווית המוצרים בעת הקנייה. 2.ירקות ופירות -לאכול בלי לחשוש פירות וירקות מכילים הרבה מר…
כולסטרול גבוה
מה מותר ומה אסור לאכול למי שיש כולסטרול גבוה חלק מהמלצות הטיפול כוללות ירידה במשקל, תפריט מתאים, הפחתת מתחים, פעילות גופנית, הפסקת עישון וכמובן שתמיד ישנם גם הכדורים למיניהם. אותי מעניין להתייחס לפן התזונתי של הטיפול בכולסטרול, כמובן. מומלץ להיות תחת מעקב…
מחלות לב וכלי דם
מחלות לב וכלי דם הינן גורמי התמותה הראשונים בישראל ובעולם המערבי. קרוב ל- 40% מהתמותה הינה ממחלות לב וכלי דם. בעוד שמחלות אלו במערב במגמת ירידה בישראל הן במגמת עליה. בארה"ב, לפחות 68 מיליון אנשים סובלים מבעיה לבבית מתוכם 1.1 מיליון בשנה חווים את החויה של ה…
אבחון מוקדם במחלות לב
איתור ומניעת מחלות לב באמצעות מחשב מרפאתי וביתי דר' ניצן יניב התפתחויות במחקר הרפואי ובטכנולוגיה הרפואית והסלולארית מאפשרות כבר ליצור ולספק לצרכן הביתי מעין עכבר מחשב הכולל רופא וירטואלי שמנחה את בדיקת לב, מציג את ממצאיו על מסך של טלפון סלולרי או מחשב א…
המחלות הפוגעות בעורקי הלב
מחלות לב וכלי דם הינן גורמי התמותה הראשונים בישראל ובעולם המערבי. מעל- 50% מהתמותה הינם ממחלות אלה. מחלות לב וכלי דם כוללות את המחלות הפוגעות בעורקי הלב וגורמות לתעוקת לב, לאוטם שריר הלב ולהתקף לב. הפגיעה יכולה להתרחש בכל עורקי הגוף, אך האיברים הרגישים ביותר ב…
מחלות לב גישות שונות
תכונת ה"אש" של הלב משפיעה על התפקוד הכללי של הלב. בהיבט הפיזיולוגי, יחול שיפור ביעילות פעולת ה"משאבה" של הלב. יהיו פחות סיבוכים של איס"ק (אי ספיקת) לב והפרעות קצב של הלב. בנקודת המבט הסינית של הלב כאחראי על הנפש, השינה תשתפר, החרדות יפחתו, הרבה יותר רגיעה. תפק…

תזונה לאחר צינתור
ציפי רוטשילד, דיאטנית קלינית ברשת מרפאות 'מכבי טבעי', ממליצה על תזונה נכונה לאחר צינתור: להפחית את צריכת השומנים בכלל ואת צריכת השומנים הרוויים בפרט. קבוצת השומנים הרווים היא בעייתית ביותר שכן היא פוגעת בכלי הדם ומעלה את הסיכון למחלות לב ושבץ. בקבוצה זאת…

כתיבת תגובה